Top 5 ekoloških ostrva na svijetu

28.07.18.
Newswire kategorija
Autor/ica: koko brajs

Ako ste poštovalac prirode i zalažete se za njeno očuvanje, onda se sigurno pitate koja su to mjesta na svijetu koja dijele vaš stav. Možda upravo sada odlučujete gdje ćete putovati uskoro, a mi smo spremni priteći u pomoć i otkriti vam koja su to ekološka, a ujedno i najljepša svjetska ostva.

Soneva Fushi, Maldivi

Kunfunadhoo bio je napušteni otok u Indijskom oceanu u oblasti Maldiva sve dok Eva i Sonu Šivdasani nisu izgradili svoje prvo ljetovalište ovdje. Oni su uveli trend ekološki odgovornih, a ultra luksuznih odmarališta na ovim prostorima.

Oni recikliraju 90% otpada, uključujući 100% otpada koji se koriste u njihovim organskim vrtovima, smanjujući troškove prijevoza hrane.Izgradnja uključuje građevinske blokove izrađene od stiropora, a sva stakla idu u njihov studio, gdje se pretvaraju u umjetnička djela.

Sunčev sustav koristi se za sve potrebe dnevne struje, a sva voda koja se koristi je desalinizirana.

Bali

Što se ovog mjesta tiče, vrlo je teško izdvojiti jedno odmaralište koje je ekološki najodgovornije, jer većina njih doista vodi računa o prirodi. Ipak, odmaralište koje se može pomenuti kao bolje od ostalih jesteMaya Ubud. Ono se smatra“elitom” u očuvanju prirode, a to dokazuje tako što reciklira sve što je moguće, pa osim plastike tu spada i posteljina, otpadna voda i ostalo.

Od 2007. na ovom mjestu postoji tradicija da se turistima ponudi sudjelovanje u procesu sadnje drveća, kako bi se priroda dodatno oplemenila.Tokom godina ovo je postao doistainteresantan običaj, koji će se svakako spovoditi i u narednim godinama. Ovogodišnje Bali putovanje može biti prava prilika da sudjelujete u sadnji drveća i uživate u svim ostalim ljepotama ovog predivnog mjesta.

eXtreme Hotel, Plaža Kite, Dominikanska Republika

Vjerojatno vam nije neobično da se jedan od istaknutih ekološkoh hotela nalazi u Dominikanskoj Republici. Ovo je mali, ali veoma ekološki odgovoran hotel. To je mjesto koje favorizira surfanje, jogu, jahanje i planinarenje i doslovno možete osjetiti spajanje sa prirodom dok boravite tamo.

Nekretnina je 100% solarnog napajanja i namjerno nije klimatizirana, ali koristi inteligentnu ventilaciju kako bi se najbolje iskoristila prirodno vjetrovita plaža za cirkulaciju hladnog zraka.

Sustavi za prikupljanje kišnice koriste se za upravljanje potrošnjom vode, a organsko seosko imanje ima 2.000 stabala kako bi dodatno nadoknadilo emisije ugljika, uz pružanje lokalnih sezonskih proizvoda.

Hotel također nastoji osnažiti lokalnu zajednicu kroz obrazovanje, obuku i radne mogućnosti za lokalne Dominikance koji čine više od 70% zaposlenika.

Emerald, Engleska

Emerald se nalazi na jugozapadu Engleske. To je jedno od rijetkih mjesta takve vrste u ovom dijelu Engleske.

Oni proizvode vlastitu struju, vlastitu vodu, koriste reciklirane materijale i recikliraju otpad. Također su zasadili stotine rodnih stabala, čime je njihova potrošnja energije smanjena za više od 90%.

Četiri visoke spektakularne kuće pokrivene su kedrovinom i nude pogodnosti uključujući privatne đakuzije, zatvoreni bazen, teretanu i igralište. Pet hektara šumskih staza omogućuju istraživanje za one koji vole avanturu više nego odmor.

Poluotok Osa, Kostarika

Polazeći od mora na južnom kraju obale Tikeze na obali Kostarike, poluotok Osa jedno je od najudaljenijih destinacija zemlje. Ipak, na ovo divlje područje vrijedi putovati, istražiti veliku prašumu koja čuva preostali dio stanovništva Jaguara i Tapira, surfati valovima ili se voziti brodom i obići sve ljepote ovog mjesta.

Oscinski poluotok važi kao najprirodnije mjesto na planeti. To znači da se 2,5% svjetske biološke raznolikosti nalazi na području ovog mjesta.

Tamo možete uživati u zalascima sunca dok jašete konja na udaljenim plažama ili kanuima u privatnoj laguni okruženoj sa 1.000 zaštićenih hektara netaknute šume.

Poluotok je također odlično mjesto za promatranje prošlosti Kostarike: bivših rudarski sela i ogromne predkolumbijske kamene sfere koja i dalje prkosi arheolozima.

Unatoč znatno poboljšanoj pristupnoj cesti za glavni grad poluotoka, ostali dijelovi Ose ostaju izvan mreže, ali ne dopustite da vas to zastraši - pješačke staze i riječni prijelazi su dostupni.

Moramo priznati da je ovoidealno mjesto za prave obožavaoce prirode.

OPEN PUBLISHING

Postani i ti net aktivist/kinja! Objavi vlastiti (autorski) članak, najavu budućeg događanja ili kampanje, info o članku objavljenom u nekom drugom mediju.

Kako objaviti Objavi članak

Gimnazija Vukovar

This school year, the students of Gymnasium Vukovar took part in workshops: Lego robotics Education and LittleBits Education registered on the official map of the European week of skills acquired ...

Znate li što je glavna odlika interijera domova 21. stoljeća? Kombiniranje praktičnog, elegantnog i ekološki prihvatljivog stila, koji u rezultatu daju atraktivan dom uređen prema svim kriterijima njegovih ukućana, ali ...

23.01.20. Eko-edukacija

Održivi turizam nije samo popularan trend. Održivi turizam postaje prioritet - ako ne i moralni imperativ - za sve čelne ljude tvrtki koje nude turističke smještaje.

Plakat - EE akcija

Podržite nas i uključite se u našu akciju za ljepši, sigurniji i čišći grad! Pozivamo sve nastavnike, učenike, roditelje, građane i prijatelje škole da podrže našu akciju prikupljanja EE otpada! ...

27.11.19. Općenito
Snijeg

Eko turizam je grana turizma koja se sve više razvija i u čijem se smjeru temelji ključ napredovanja.

VIDI SVE ČLANKE IZ OPEN PUBLISHING

NAJAVE

Ekološka akcija vukovarskih gimnazijalaca - Let's Go Green Together

Podržite nas i uključite se u našu akciju za ljepši, sigurniji i čišći grad! Pozivamo sve nastavnike, učenike, roditelje, građane i prijatelje škole da podrže našu akciju prikupljanja EE otpada! ...

REkreator obilježava Dan planeta Zemlje u Rovinju

Udruga REkreator poziva Vas na akciju podjele besplatnih platnenih vrećica kojom će, u nedjelju, 22. travnja, obilježiti Dan planeta Zemlje u Rovinju. Cilj ove akcije je pridonijeti smanjenju nepotrebog zagađenja okoliša ...

Drvored poznatih gimnazijalaca

Lions klub Vukovar I Gimnazija Vukovar u srijedu 28. ožujka 2018. godine s početkom u 11 sati organiziraju sadnju 30-tak sadnica lipa u dvorištu Gimnazije Vukovar, pod nazivom "Drvored poznatih ...

Poziv na Veganski 1. Maj 2017.

Veganski 1. Maj & fundraiser za utočište u Centru „Key“ Centar za zaštitu životinja i prirode „Key“ i ove godine poziva na cruelty-free proslavu Praznika rada! Pozivamo sve građane i ...

U skladu s prirodom – ekološka akcija vukovarskih gimnazijalaca EE otpad nusproizvod modernog doba – donesite EE otpad i pogledajte izložbu: Kronologija mobilnih i fiksnih telefona

Podržite nas i uključite se u našu akciju za ljepši, sigurniji i čišći grad! Sve što spada u EE otpad, možete donijeti u Gimnaziju Vukovar, svaki dan od 07:00 do ...